Fil, …

posted in: Avsändare Margareta | 25

ett ord med olika betydelser och frukostens fil var det första jag tänkte på. Sedan blev det verktyget fil för att fortsätta till vägens fil. Har under en lång period suttit med att rensa och sortera mina egna bildfiler samtidigt som kylan lagt sig som ett lock över mitt län, idag -27. Det påverkar mig, att inte känna lusten eller orken att vistas utomhus några längre stunder och sitta inne gör mig låg. Men många filer har jag rensat och fördelat om i mappar och diskar samtidigt som jag hittat bildfiler som aldrig sett dagens ljus och ännu fler som hamnat i skräpkorgen utan att passera ångra.

Inte en fil utan tusentals och åter tusentals filer har varit min sysselsättning den senaste tiden och det märks knappt i diskutrymmena. Nåja, när jag ikväll råkade få syn på denna bildfil tänkte jag, -Varför inte, dessa mjölkkannor har kanske en gång för länge sedan innehållit mjölk som sedan blivit till fil.

Mitt bidrag till ordet fil hos Gemsweeklyphotochallenge blir alltså några antika mjölkkannor i en lika gammal ladugård med hopp om att det faktiskt blev till en riktigt god filfrukost åt någon en gång för sådär 100 år sedan, om man åt fil på den tiden.

Jag önskar att fler människor kände att fotografin var ett äventyr på samma sätt som livet självt och kände att deras individuella känslor var värda att uttrycka. För mig, gör det fotograferingen mer spännande.

-Harry Callahan-

25 Responses

 1. bjorgnin

  Heisann, som alltid estetiske illustrasjoner til en artige teksten din…

 2. birgittamalmstedt

  Skönt att få rensa bland bilderna, men det är ju alltid svårt. Tänk om det skulle dyka upp något tema där man skulle kunna använda bilden? Så vackra mjölkannor!

  • MargaretaG

   Ja det är skönt och nu har jag mycket bilder av samma slag, vet inte varför jag tog så många på samma motiv -slut med det och nu känner jag mer att det går lättare att slänga.

 3. byblixtra

  Så härligt att rensa bland bildfilerna. Numera väljer jag ut vilka bilder som ska laddas upp på hårddisken så slipper jag besväret att kasta så många sedan. Fin bild på mjölkkannorna.

  • MargaretaG

   Det är skönt och för varje gb som diskarna får utrymme känner jag mig nöjd. Jag har numera också börjat rensa snabbt samtidigt som jag tar betydligt färre bilder.

 4. "LillaSyster"

  Snygga kannor! Jag har också två gamla mjölkkrukor , det är två som mina svärföräldrarar hade då de drev gård, så märkningen är ff kvar. Fast just nu står de ute i snön och syns knappt. Ha en bra söndag!

  • MargaretaG

   Tack, de är vackra de gamla mjölkkannorna. Skulle gärna ha några egna i stugan med blommor i eller på vår mjölkpall som vi har.

  • MargaretaG

   Tack, en bild som jag hittade på en resa genom Sverige i en ladugård och ett gammalt slott.

 5. Helen

  Jättefina gamla mjölkkannor! Det var en kul och lite annorlunda av tolkning som jag gillar skarpt!

  • MargaretaG

   Tack och ja ibland för jag försöka tänka lite mer för att komma på någon tolkning.

 6. Beppan

  Vilken nostalgi! Mjölkkrukor som ställdes på mjölkpallarna vid byavägen.
  Grannens tålamod med mig som hjälpmjölkerska.
  Och krukorna hos mormors kvartersbutik inne i staden. Filbunken på bänken…
  Härligt inlägg! Och lite stressande. Har massor av filer jag skulle behöva rensa.
  Men vintern lär bli lång….

  • MargaretaG

   Härliga minnen och jag med kusiner och bondgård har roliga erfarenheter därifrån. Jag rensar och rensar men ibland känns det som att inget händer. Samtidigt kul att hitta igen en hel del gamla bilder.

 7. paulamerio

  men vad skoj med gemensamma bekanta. Då bor du långt upp i norr. Tror jag haft Malin som bloggkompis bra länge, kan tänka mig tio år! Hon kallar ju sig Malkin på nätet, en förkortning av hela namnet. Hon bloggar inte så flitigt längre men fotar desto mer, och duktig som sjutton, precis som du!

  • MargaretaG

   Ja, vi bor i samma stad och vi har lärt känna varandra genom fotandet och när vi nu känner varandra ganska bra så har vi verkligen hittat mycket gemensamt, många gemensamma vänner -världen är stor men ändå liten.

 8. Ditte

  Vilken fin tolkning och fotot är så fint. Jag minns dessa gamla mjölkkannor som ställdes ut vid vägen och som senare hämtades.
  Oj, så kallt du har det! Men fint att då sortera och ordna med alla dina bildfiler. Just frågan om varför jag vill spara en bild har jag ställt mig och för att få stanna kvar ska jag ha ett bra svar
  Önskar dig en fin helg.

  • MargaretaG

   Tack och jag minns de också från min barndom. Det är mycket att sortera men också kul att hitta bilder som jag aldrig sett eller bara glömt. Jag funderar också behöver jag bilden till något? Nek, då åker den direkt och många är liknande. Det kommer att ta tid men nu i kylan så finns det mer utrymme för att sitta inne och sortera.

 9. paulamerio

  Underbart foto! Jag tycker så oändligt synd om er däruppe som sitter fjättrade framför brasan i uppvärmda rum när ni inte kan vistas utomhus. Jag tillhör dem som klättrar på väggarna om jag inte kommer ut. En innedag är liksom en förspilld dag! Och nu har ni fått frysa bra länge!

  • MargaretaG

   Tack och denna bildfil hittade jag i en av de mappar som jag knappt tittat i, under en bilresa hemåt från Linköping med sedvanliga omvägar för att uppleva Sverige lite mer. Ja, det är jobbigt att vara inne för länge, kroppen blir hängig och trött för att inte tala om psyket.

 10. BP

  Vilket fint foto av mjölkkannorna. Ett perfekt bidrag till temat. Å din text om bildfiler påminner lite om mitt bidrag. Är inte alls lika disciplinerad som du och rensar. Men så är det ju inte 27 minusgrader här heller;-) 50 000 bildfiler i fem mappar (plus två backups) här hos mig – so what. Det är ingen som bryr sig om 100 år. Inte ens om ett år när jag tänker efter;-)

  Ett toppen bidrag!

  • MargaretaG

   Tack, men jag behöver rensa då jag inte vill ha så mycket – hittar ju inget då jag inte har den bästa sortering samtidigt som jag funderar – vad behöver jag bilden till? Jag vill inte ha så många diskar, det blir ohållbart för mig. Nej, ingen bryr sig om 100 år, då funderar de nog vad dessa diskar var till för. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *