För mig är bilden betydelsefull, den hjälper mig att minnas. Minnas det lilla i vardagen och platser som besökts. Genom kameran kommer jag ihåg de minsta detaljerna, exakt var de fanns och hur platsen upplevdes. Alla utflyktsmål har något värt att bevaras och då är det bra med en kamera, utan den skulle inte jag komma ihåg, för så fungerar min hjärna.

Även att ibland se en bild och återspegla den i någonting nytt genom kombinationen av fotografering och bildredigering ger mig nya kreativa idéer som jag försöker förverkliga och utveckla både på egna och andras initiativ. Den lilla detaljen, det abstrakta är något som jag mer och mer uppskattar, att se något i formen och färgerna gör det spännande.

”Inte utan min kamera” är ett uttryck som stämmer bra in på mig även om den tyvärr mest blir liggande kvar i väskan har jag den oftast med mig, utifall att.

Det nuvarande fotandet och intresset för bilden återuppstod någon gång efter 2006 och har hela tiden ökat. Har gått fotoutbildning i Haparanda, – ”Att fånga ljuset” samt vid LTU, -”Digitalfoto”. Trots ett antal år med kameran i handen och många aha upplevelser är min amatörfotografering fortfarande under utveckling och i ett stadium där glädjen är lika skön varje gång en bild känns ok för mig.

Har kanske hittat min stil genom det abstrakta och de små detaljerna och dras oftast till dessa bilder, de korta skärpedjupen. Trots det så försöker jag ibland med både landskap, stadsmiljöer och en del porträtt men återgår till det lilla. Det blir mitt seende och den känsla jag får som styr min komposition både genom färger, mönster, linjer och annat som framträder.

Mina bilder hittar du i mitt bildgalleri under de olika kategorierna samt under fotoprojekt – kika gärna in där samt även på mitt Instagram Marggusta, du hittar länkarna i menyn.