En aning abstrakt

posted in: bild | 0

lockar mig för tillfället. Det är kul och spännande att försöka sig på nya tekniker och att få fram bilder genom avsiktliga kamerarörelser, det är spännande. Att sedan försöka få till något som känns okej är inte lätt. Det mesta kasseras och även om jag inte nått så långt får jag ändå vara nöjd med några av mina alster. Ibland sätter jag ihop två bilder och tar fram det jag vill ha medan andra bilder blir lite eljest genom att bara vara.

Första gången jag egentligen kom i kontakt med rörelseoskärpa var för många år sedan när äldsta sonen var på besök i stugan vi hade tidigare och han lånade min kamera för att ta några spännande bilder. Då fattade jag ingenting hur han gjorde, men gillade dem skarpt. Sedan har jag väl testat en del genom åren men för några månader läste jag om en engelsk fotograf som även visade på Youtube hur han arbetade. Jag blev så fascinerad av bilderna och försöker nu lite då och då … men mycket träd blir det. Har i alla fall även grävt fram några tidigare försök och känner att någonstans så kan detta vara en del av mig. Här kan jag fota landskapet på ett annat sätt, det gillas av mig. Jag får jobba och tänka lite mer när jag fotar detta. Det är inget jag bara går ut och gör, allt passar kanske inte eller sanningen är att jag inte hittat fram till allt. Det är som med makro, du har inte bara bilden där framför dig, mycket trixande och gör om och gör rätt.

Som vi alla vet är fotografering inte det minsta äkta. Det är en illusion av verkligheten med vilken vi skapar vår egen privata värld.

-Arnold Newman (1918-)

Fler bilder i kategorin hittar du här -Fotokonst(igt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *