4 Responses

 1. maltanita

  Det kan man undra, tycker det ser ut som en målning men vad har man då målat av. Intressant. Ser iallafall ut att vara hårt som sten och bergväggen ser väldigt naturlig ut med fina naturliga färger. De där runda underliga sakerna ser lite mer overkliga ut men det syns en skugga eller ett ljus på den till vänster som gör mig än mer nyfiken och underlaget ser ut som snö. Inte kritvit utan lite smutsig.
  Nej, jag tittar inte in här för att jag förväntar mig att du ska kika in hos mig och kommentrera. Läste dina rader hos Annette och har har full förståelse och respekt för dina tankar liksom orsaken till varför du valt att vara med i årets utmaning. Att jag besöker din blogg är för att jag gillar dina bilder vilka också ger mig nya ideér och inspiration. Bara så du vet 😉

  • MargaretaG

   Jag tror att jag fått ett svar på Instagram, men tycker att din tolkning och fundering är betydligt roligare och ger mer mystik till bilden. =) I min kommentar var det inte så jag menade. Jag tittar på bilder jag tycker om och kommenterar, mest hos de som har bloggar bildmässigt, som du, och sedan hos andra som skriver på ett sätt som jag gillar och samtidigt har intressanta bilder. När jag såg din kommentar så förstår jag hur du tänker men tror att vi är ett flertal som inte riktigt hinner tidsmässigt då dygnet tyvärr bara har tjugofyra timmar och vi har häcken eller huvudet ganska packat och fullt. Jag försöker i år hinna med att kommentera hos de som ger respons hos mig och kanske att jag hinner med fler att mer än besöka, även skriva. Vid datorn går det fort snabbt och lätt, men oftast kikar jag in via mobil, en platta av något slag och det är inte riktigt min grej att skriva där – går för långsamt.

   Jag lägger upp bilder allt eftersom och har till idag (sedan jag började) försökt att hinna med en bild om dagen, men fotar aldrig efter ett tema utan min bild är min känsla. Tack om det ger dig inspiration och det ger dina också även om vi fotar mycket olika och även befinner oss på helt skilda kontinenter och har liv som inte är i närheten av varandra. Däremot skulle jag gärna åka till Malta då jag minns mycket av dina tidigare bilder från platsen.

   • maltanita

    …fast nu skrev du ju aldrig vad det är, bilden alltså 🙂

    Det blir lätt missuppfattningar när man ska försöka förklara och samtidigt fatta sig kort. Nu vet jag ju dessutom vem du är vilket jag inte fattade från början utan du var helt ”ny” för mig i bloggosfären. Ja, dygnet har bara 24 timmar och även jag känner att det är omöjligt att besöka / kommentera så många som man möjligen önskar att man kunde. I år har jag begränsat mig betydligt och lägger istället tid på mitt fotograferande, bildbehandling och egna tankar. Fotograferar inte heller efter teman men tar väldigt många bilder och kan ofta välja någon för ett speceillt tema i efterhand. Eftersom jag har ett jobb som gör att jag sitter vid min stationära dator många timmar skriver jag heller aldrig via mobil eller annat. Har dessutom förmodligen större utrymme att besöka andra då jag ofta varvar mitt arbete framför datorn med fritid, dvs min blogg och fotografering/kurser. Skulle vara roligt om du fick tillfälle att resa till Malta, finns mycket där att se/göra och om bara drygt en vecka reser vi hem till vardagen igen 🙂

    • MargaretaG

     Jag försöker att jobba hemma en dag i veckan, har uppdrag externt, annars blir det kvällar och helger som måste avsättas för företagen och det är inte alltid bra.
     Utbildningar av olika slag är roligt (och självklart lärorikt) har gått en fotoutbildning på LTU (Luleå tekniska universitet) samt en ljuskurs, lite studiofotografering samt försöker hinna med en del workshops inom foto. Sedan har jag också Moderskeppet numera och de är bra, men hinner inte så mycket av det. Photoshop är min grej vad gäller redigering, däremot har jag dålig koll på Lightroom. När man fotar i råformat måste man ju framkalla bilden på något sätt och via dessa två finns ju råkonverteraren, det gäller bara att hålla den uppdaterad. Sedan har ju olika märken sina egna konverterare som är lite billigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *