Vad vill jag förmedla, …

posted in: Avsändare Margareta | 0

genom mina bilder och texter?

Jag har inte skrivit så mycket de senaste åren och när jag gör det så är det för att något ploppar upp i mitt huvud och fingrarna flyger över tangenterna. Tankarna går snabbt och det blir inte alltid ”rätt”. Det finns en stark önskan om att tänka före skulle vara ett ledord för mig, men tyvärr. Speciellt när det gäller samhälleliga åsikter. Jag går igång på mycket och även om jag blivit ”bättre” så kliar det ofta i fingrarna att formulera orden och känslorna.

Med bilder är det en helt annan sak. Där har jag i princip alltid en tanke om vad jag vill se i min bild och vad jag ska känna. Det blir inte alltid så, men ger oftast något om de inte hamnar under raderaknappen direkt eller vid rensningarna i mina olika mappar.

Igår satt jag och kollade i gamla mappar för att fortsätta den rensning som aldrig verkar få ett slut. I alla fall hamnade jag bland bilder från en resa till Kroatien 2004 när vi var och hälsade på en god vän till min sambo, som också blev min fina vän.

Ett flertal av alla dessa har jag aldrig tittat närmre på utan de har bara legat där och bidat sin tid. Under en båtresa på Adriatiska havet stannade vi till vid en liten ö utan några bofasta och kameran var med, inte utan min kamera.

När jag såg dessa bilder så förstod jag att mina tankar 2004 var att avbilda byggnaden ur olika vinklar och avstånd. För att minnas. Igår tänkte jag att det kanske går att ge dem olika uttryck. Att framkalla dem på olika sätt och även konvertera dem till svartvitt. Vad skulle då hända med bilderna?

Personligen känner jag olika i varje bild genom konverteringen och framkallningen. Det var också tanken. Visar bilderna dig olika?

Nu var det här 2004 så bilderna var egentligen redan framkallade då jag fotat i jpg. Sedan var bilderna fotade med en kamera som inte gav så mycket utrymme för kreativitet, alternativet råfiler – vad var det? Upplösningen var 72 dpi och största storlek på bilderna låg runt de jag samplar ner dagens bilder till för att lägga upp dem på sociala medier.

Funderar på om de skulle gå att göra ett album på den resan trots den dåliga upplösningen. Har en tanke på att göra det till ett svartvitt album trots den färgrika resan. Skulle det fungera månntro? Det finns ett behov att göra något av alla mina bilder. Ett flertal av bilderna är överexponerade vilket inte syns lika mycket i svartvitt och den typ av bilder jag tog under resan skulle fungera bra. Allt behöver inte vara glågröna hav och blå himlar för resebilder. eller?

Ja, nu har tangenterna gått varma utan att egentligen säga något och tror att det tog slut nu.

Slutsats:
Den uteblev.

Att skriva fritt är som att spela tennis utan nät

-Robert Frost 1874-1963

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *