Var tog den vägen, …

posted in: Avsändare Margareta | 0
Du är så liten och obetydlig men så himla irriterande …

skrivlusten som jag var så full av precis dagarna innan och efter att min skrivarkurs tog slut?

Ja, inte finns den här hos mig i alla fall. Det känns som att den rymde till något säkert ställe långt bort från mina tankar. Det är mycket som distraherar för tillfället. De där små sakerna som tar mer tid än de borde och sedan den där bekvämligheten att kunna vara lat mellan varven, den tar en hel del tid trots att den inte prioriteras.

Genom fönstret ser jag hur vinden tilltar och de mörka molnen tätnar oroväckande snabbt. Svalornas sätt att flyga runt ändrar också form när ett oväder är på intågande, en och annan mås cirklar också lite annorlunda. Blir det en sommar 2017 eller en 2018?

Sommaren 2017 hade vi spanska vänner på besök i tre veckors kallt regnande. Våra vänner gick med täckjacka och badade i havet ute på ön i 12 graders vattentemperatur, inte samtidigt. De hade bestämt innan de åkte till Sverige att de skulle bada i Bottenviken nästan högst upp i landet och det gjorde de. Jag lovar, jag gjorde det inte. Nu skiljde sig inte temperaturen mellan land och hav så mycket den sommaren.

-Svensk sommar, som vår vän Miquel sade några gånger om dagen och log. Det kändes lite som att jag grundlurat honom, med hur jag beskrivit sommaren i Norrbotten ett otal gånger när vi varit nere i Spanien.

Sedan var det ju det där med myggen.

Vi har knappt några mygg på vår ö, var visst något jag sagt.

Det räckte med en mygga och han fick besöka hälsocentralen. Den mängd myggmedel i olika former som gick åt under resten av de tre veckorna har vi nog aldrig sammantaget gjort oss av med.

Men ljuset fick de uppleva och fascineras av. Ljuset den här tiden på året är nog det viktigaste vi har. Utan ljuset? Skulle vi överleva här om vi inte hade ljuset att se fram mot under de mörkaste och kallaste månaderna? Säkert. Men jag har alltid en längtan bort, istället för att gå in i det vakuum av mörker och kyla som kryper runt min kropp och själ under vinterhalvåret. I år ska jag försöka att inte känna mörkret utan se ljuset i livet som jag har framför mig. Ett av livets stora ljus som ska komma till oss när mörkret kommer krypande.

Sommaren 2019 hur ska du bli?

Regnet i kylan
Myggen sticker i huden
Sommartider här

Visste ni förresten att en knippe maskrosblad kostar drygt 1 euro vid matmarknader på Teneriffa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *