Användbar extra tid, …

posted in: Avsändare Margareta | 19

fick jag nu på eftermiddagen innan vår fotogrupp har vår första träff ikväll efter sommaruppehållet. Tid och tid, men det är något jag tar mig allt oftare nuförtiden och det känns verkligen själsligt avkopplande. Vad passar väl bättre än att sätta sig vid datorn och kika in hos ”gamla” bloggare för att se om de fortfarande existerar här i cyberrymdens bloggnät. Började hos Beppan, min namne egentligen, och får se att även hon har haft ett upphåll men nu hittat tillbaka. Jag blev tittande där och kom inte längre då hon lagt upp bilder till ett fototema som var nytt för mig. Ett veckotema som passar mig då det inte har några förpliktelser att hinna med varje gång utan när det finns tid och inspiration – Gems weekly photochallenge. Den här veckan är ordet användbar, ett ord som verkligen känns användbart.

Förra helgen var jag och en vän till Köpenhamn tillsammans med våra kameror. Mycket promenerande i en stad som var fylld av glada människor och där var lediga viloplatser högvaluta och mycket användbara för trötta fötter och kroppar. Ville man (de boende) inte ha oinbjuda gäster på sin innergård är det mycket användbart att kunna stänga och låsa – kan nog vara ganska skönt ibland. Har en del användbara bilder att gå igenom men det lär ta tid och det mest användbara för oss var självklart våra kameror och alla fantastiska människor att fota samt en del annat.

 

-För mig är fotografi en konst av betraktelse. Den går ut på att finna något intressant på en i övrigt vanlig plats. Jag har märkt att det har lite att göra med sakerna du ser men allt att göra med hur du ser dem.-

Elliot Erwitt

19 Responses

 1. bjorgnin

  Heisann, så hyggelig at du har funnet tilbake til bloggverdenen…. uten å miste den virkelige….Det gjelder å anvende tiden i begge rett! Tusen takk for en koselig kommentar hos meg, og velkommen tilbake ved neste anledning.
  PS det spørs virkelig om jeg får gjennomført mitt prosjekt: det var ikke kobber tvers igjennom hele røret i stolen, bare i ytterkant… og da blekna interessen for å pusse den opp betraktelig, dessverre… DS
  Ha fine sensommerdager ;:OD)

  • MargaretaG

   Det är verkligen sant, att försöka använda tiden rätt. Om jag hittat tillbaka vet jag inte ännu – det blir inte så ofta som förr men någon gång mellan varven i alla fall.

 2. Helen

  Snygga bilder och ett perfekt inlägg till veckans tema! Extra tid är alltid användbart och att hitta lediga viloplatser när man är ute och går en hel dag är väldigt skönt.

  • MargaretaG

   Ja och i vimlet på Köpenhamns gator var det inte helt enkelt, lite kräsen måste man ju också få vara.

 3. paulamerio

  Hur fotar man användbar extra tid? Jo med stolar, precis som du gjort! En härlig tolkning, välkommen i gänget

  • MargaretaG

   Tack och jag tänkte inte på det, att fota användbar tid genom stolar men kul tanke. Mina stolar i Köpenhamn användes för trötta fötter, mycket trötta sådana. =)

 4. Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  Som du skriver är temat utan några förpliktelser som jag kan se. Ingenstans står det heller att det absolut måste vara du själv som tagit fotot. (Det är givetvis det vanligaste men ibland kan ju någon närstående ha tagit ett foto som exakt lämpar sig för temat.) Roligt att du hänger på!
  Ingrid

  • MargaretaG

   Ska försöka hänga på. Att jag fotat själv är självklart för mig, det är ju min stora hobby.

 5. Beppan

  Kul att du hakat på denna trevliga utmaning!
  Klurig lösning på temat dessutom. Snyggt fotat.
  Vilken höjdare att strosa omkring med kameran i Köpenhamn!

  • MargaretaG

   Det var härligt men några dagar till hade vi behövt. Tänkte att jag hakar på och se om blogginspirationen fortsätter.

 6. Violen på Brandholmen

  Egen tid att använda precis som jag vill, det är något jag gillar! Kul att se ett nytt ”ansikte” här på bloggen!

  • MargaretaG

   ja, det gör jag med och har inte varit så under många år men nu tar jag igen mycket – även om den ändå inte alltid verkar räcka till. Tack, jag är egentligen ”nygammal” och har väl inte deltagit i så mycket här tidigare, bytte domännamn och sedan råkade jag radera hela min gamla som kanske hade varit kul att ha kvar. Bad nämligen Loopia att radera ”allt” utan att tänka. Får se hur det blir nu men det känns kul att vara med ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *