Lycka, …

*

De söta små humlorna på dansens dag

ja vad är det egentligen? Att vakna upp och känna att idag blir det en långpromenad med kameran under förmiddagen, är det lycka? Eller kanske bara lite förnöjsamhet över att ha ett bra liv där jag kan välja ibland. Är säker på att vi använder ordet lycka ganska olika, inte bara mellan människor utan också beroende på var vi befinner oss i livet och varför den lyckosamma känslan uppstått. Men många minnen kan verkligen ge en lycka över livet och vad jag egentligen har runt mig.

En sak tror jag mig veta, dessa små humlor kände nog en ganska nervkittlande lycka över att efter mycket träning och planerande äntligen få visa upp sig inför en fullsatt salong i aulan på dansens dag. Visst, en hel del pirr och allvar i kroppen men det ingår nog också för att du ska känna den där lyckan över något. Jag var i alla fall otroligt glad, skriver inte lycklig, att jag fick tillfälle att vara med under den här dagen och även den där pirrigheten infann sig hos mig -så spännande. Min svärdotter hade nog också lite lycka i sig när hennes söta små humlor skulle få ge sin föreställning.

Lycka är också veckans ord hos Gems weekly photochallenge och där hittar vi nog fler som hittat lyckan. Även om lyckokänslan inte uppstått så känner jag mig i alla fall glad att jag är kvar min andra vecka här så det finns ju en chans att det blir fler – alltid kul med lite utmaningar när jag ändå lägger upp bilder och skriver lite.

Några fler känslor av lycka från ett av mina fotoalbum ”Porträtterat” : Delar av min familj som njuter på olika sätt – när man mår som bäst och får göra det som gör en glad och lycklig och ibland kommer leklusten fram. Samt de lyckliga och euforiska människorna på Köpenhamns pride för några veckor sedan. Det var verkligen som att hamna mitt i ett lyckorus av någonting som jag inte riktigt kan beskriva – helt fantastiskt.

 

”Fördelen med dåligt minne är att gång på gång och för första gången kunna njuta av glada minnen.”

– Friedrich Nietzsche

21 Responses

 1. paulamerio

  Jag tolkar lycka lite som så att de ögonblicken när jag liksom stannar upp och får en lyckokänsla i magen, oavsett anledning, det är riktig lycka. Och vilka fantastiska små surrande humlor, de är säkert överlyckliga över sin prestation!

  • MargaretaG

   Visst är det så även för mig och ordet lycka är inte enkelt att tolka med bild, att få fram den känslan.

  • MargaretaG

   De var så mysiga och tog verkligen detta på största allvar – man kunde se det i deras ögon. Det är lycka att de får leva och upptäcka världen i gemenskap.

 2. Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  Glädje och förnöjsamhet är ju egentligen synonymer till lycka. Det behöver inte vara lyckorus – det är sällan jag känner det numera. Familjen, barnen och barnbarnen är det som ger mig mest lycka och glädje i tillvaron. Precis som det gör för dig, antar jag :-).
  Ingrid

  • MargaretaG

   Ja, mina nära och kära -att de har det bra och att jag kan göra det jag kan för dem och de för mig.

 3. bjorgnin

  Heisann, det er ofte de ”små” ting her i livet som bringer fram lykkefølelsen ;:OD)

  • MargaretaG

   Det är absolut de små tingen, att bara få vara som jag just nu är – det är härligt.

 4. Helen

  Jättefins bilder och du har alldeles rätt i att lycka kan vara så olika för olika personer och tider. Jag kan tänka mig att dessa fina bilder också är en lycka att äga, speciellt på barnen som växer upp och då är det roligt att ha minnena kvar på bild.

  • MargaretaG

   Ja, just nu är lyckan att jag får sitta här i stugan och känna värmen från brasan – behövs inte mycket.

 5. Beppan

  Att kunna ta en promenad – eller biltur – med kameran skjutklar det är lycka.
  Liksom att uppleva barnbarnens uppvisningar eller idolmöten där de strålar med hela ansiktet….

  Härligt foto på de små humlorna liksom dina porträtt på nära och kära.

  • MargaretaG

   Ja, det är det absolut och om jag ibland tycker att det mesta hamnar i papperskorgen. =) Barnbarn har jag ingen erfarenhet av men numera ett bonus, eller hur jag ska kalla ”vår” fina Aurora.

  • MargaretaG

   Det såg jag nog, ganska koncentrerad och fokuserad. Hoppas jag får tillfälle att se fler uppvisningar.

  • MargaretaG

   Tack och förhoppningsvis så behåller vi vädret ett tag då jag åker till min ö imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *