Mitt i vimlet, …

 

befann vi oss för några veckor sedan och det var många med oss, några hundratusen längs Köpenhamns gator och torg. Här vimlades det och jag fotade en hel del, några klick här och andra där. I den situationen var det inte så mycket att tänka på planering och komposition utan det blev vad det blev. Nu är jag ju inte heller den längsta personen så jag såg inte alltid vad som fastnade. Har inte hunnit titta och gå igenom alla bilder men lite vimmel har jag dock hittat och vimmel var det. För övrigt har det inte blivit så mycket vimlande för min del den sista veckan utan där har lugnet och friden infunnit sig på olika sätt.

Lämpligt med vimmel hos Gems weekly photochallenge då det inte är ofta jag har relativt nytagna bilder i detta tema. Ska kika runt hos andra vimlande fotografer efter att jag vimlat klart i sovrummets vimlande damm och dess garderober -skönt med pauser.

För att se mina bilder i sin helhet måste du alltid klicka dig in i galleriet.

Fotograferandet har kapacitet att ge bilder av människan och hennes miljö som är både konstverk och ögonblick i historien.

-Cornell Capa-

32 Responses

 1. gemsofmylife

  Underbara vimmel bilder, och vilket härligt citat det tar jag med mig Stort TACK för att du är med så vi fick njuta av dina fina bilder
  Kram

  • MargaretaG

   Tack och det är kul med teman och för mig som inte är uppe så ofta är en gång per vecka lagom, nu gäller det bara att hitta bilder till alla teman.

 2. Paula

  I detta vimmel fanns allt från maskeradklädda till bröllopsklädda människor, Pridefestival kan jag tro. Har aldrig haft tillfälle att delta, det ser så himla roligt och positivt ut! Härliga vimmelfoton!

  • MargaretaG

   Det fanns verkligen allt och tror att jag såg tre brudpar under dagen. Det var första gången för mig förutom den vi har i Luleå, men stor skillnad.

  • MargaretaG

   Ja, och så glada vi blev att det var pride just den helgen vi bestämt oss för att åka till Köpenhamn

 3. byblixtra

  Färgstarka vimmelbilder. Gillar näst sista bilden där det röda är återkommande även i bakgrunden. Till och med colaflaskan matchar kläderna. 🙂

  • byblixtra

   Jag igen… 🙂
   Tittade på bilden i större format och du har även fångat att personen blir matad med en hamburgare. Gillar också minen på hon som håller i hamburgaren. 🙂

   • MargaretaG

    Det var något som jag absolut inte såg när jag fotade, ibland blir de snabba besluten för att knäppa av en bild ganska överraskande.

  • MargaretaG

   Ja, den bilden är kul och mycket fotande och bilderna blev ibland lite av överraskningar när jag laddade ner dem.

 4. BP

  Fantastiskt fina och såklart perfekt passande bilder till temat! Älskar Pride parader, och känner precis igen vimlet och stämningen från Stockholms Pride Parade.

  • MargaretaG

   Ja och det är första gången jag varit mitt i ett sådant fantastiskt vimmel och pride.

  • MargaretaG

   Tack och ja vi visste inget men däremot fick vi en konstig fråga i receptionen när vi checkade in som vi aldrig hört och funderade varför de frågade, blev nästan arg.

 5. Ditte

  Vilka härliga och vimlande bilder från Köpenhamn! Och visst är det roligt att vara mitt i ibland. Jättefin tolkning av veckans temaord.

  • MargaretaG

   Tack och jag blev nog nästan lika lyrisk som deltagarna i paraden och de runt ikring.

  • MargaretaG

   Ja, jag får ju passa på att lägga upp en del av de bilder som togs under denna dag när temat blir mitt i prick. Tack och hoppas du får detsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *