Med hjälp av orden, …

posted in: Avsändare Margareta | 29

kan vi kommunicera på olika sätt. Att mötas och prata med varandra sker idag på fler sätt, det naturliga mötet har fått stor konkurrens genom alla våra sociala medier. Men det finns också ord som inte syns, orden genom bilden. En bild kanske inte säger mer än tusen ord men varje bild ger oss åtminstone något, det kan vara så simpelt som -den är tråkig och slät, säger mig inget. Men de orden har åtminstone formats i våra tankar och vi har gett uttryck för vad vi ser eller inte ser i bilden.

I lördags var jag tillsammans med min fotogrupp, bestående av sju tjejer (ja, vi kallar oss så) på ett besök till Storforsen. Storforsen, en del av Piteälven, är Europas största obundna fors och har en fantastisk natur runt sig, idag ett naturreservat. Förutom själva forsen kan man se ”döda fallet”, jättegrytor och raviner med sällsynta växter. Det finns gott om gångbroar/spänger/ramper anpassade för funktionshindrade. Här finns också skogsbruks- och flottningsmuseum.

Men nu var det orden som gällde och vi tjejer har aldrig problem med dessa, däremot brukar vi inte ha tur med vädret när vi gör våra fotoutflykter. Inget undantag från början av lördagen men regnet upphörde och vi kunde njuta än mer av vår gemenskap tillsammans med våra kära kameror. Vid regnväder framförallt är det bra att dessa varnings-/förbudsskyltar finns. Nu är ju inte jag den som alltid lyckas följa dessa skyltar, läser mer det som en varning och bara du är uppmärksam så … Orden har inte alltid samma betydelse för mig som skyltmakaren vill ha sagt. Brukar skylla på att det är kameran som styr, den är den där ”svarta djävulen” som ropar i mitt huvud, -gör det, du vågar, var inte feg … Lyssnar alldeles för mycket på de orden.

I kapellet formas många vackra ord om och genom människan, både i glädje och sorg, till vår hjälp har vi också bibeln eller psalmboken som innehåller många ord. Denna dag var det fler bröllop så vi hade inte möjligheten att gå in och besöka det vackra kapellet, endast fönstertittare mellan vigslarna. När vi gick längs de fina spångarna hann många ord och en hel del skratt formas ur våra munnar. Att stå där på klipporna och titta ut över forsen och naturen kan ge mig många ord och tankar över vilken enorm kraft det finns runt oss, en kraft som vi inte alltid kan förklara. Att få leva i ett land som Sverige där jag fritt kan vandra i naturen tack vare vår allemansrätt är en ynnest som jag aldrig kan vara nog tacksam över. Men allt har ett slut och så även för oss, dagen försvann och vi lämnade det bakom oss men med massor av minnen och bilder som blir till ord.

Ord kanske inte är det första du tänker på när du ser mina bilder men det var däremot det bästa jag kunde åstadkomma från helgens fotoutflykt och allt går ju att omvandla till ord som också är temat hos Gems weekly photochallenge där jag också ska kika in för att se hur andras tankar kring ordet är.

OBS – Det är några jag inte kan kommentera hos då jag varken har blogger, inte vill vara inloggad på google mm. Det är synd att det finns så mycket spärrar numera att man inte tar sig genom. 

 

 

För att se mina bilder i sin helhet måste du alltid klicka dig in i galleriet.

 

Kameran kan fotografera tankar.

Dirk Bogarde (1920-1999)

29 Responses

  • MargaretaG

   Jag har nog ett regnskydd liggande i mitt kameraskåp, får kanske ta det nästa gång

 1. byblixtra

  Så roligt med en fotogrupp där man kan utbyta både ord och bilder. 🙂 Gillar din bild på lövet. Så vaket av dig att se det motivet. 🙂

  • MargaretaG

   Orden tryter aldrig mellan oss om man skriver som så =) inte bilderna heller vid våra utflykter men ibland kan det vara svårt att hålla inspirationen när vi inte träffas.

  • MargaretaG

   Ja, vi har alltid kul även om vädret oftast är mot oss men vår fina gemenskap gör att humöret ändå är på topp.

 2. bjorgnin

  Heisann, så flotte bilder du har tatt. Håper du tar hensyn til skilt når du kommer til de norske isbreene. Hvis ikke, kan det faktisk være livstruende.En del turister har mista livet de siste årene fordi de ikke tar hensyn til hva som står på skiltene. Sånn kan det gå dersom noen trosser advarslene: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/3j3Vvq/doedsulykke-paa-jostedalsbreen-utenlandske-turister-trosser-stadig-sperringene —-
  Ellers ha en go´hælj ;:OD)

  • MargaretaG

   Tack och visst tar jag hänsyn till skyltar när det man måste. Till saken hör att jag är mycket höjdrädd och en del andra rädslor som jag ofta övervinner tillsammans med min kamera – men är ändå försiktig.

 3. Beppan

  I det där kapellet skulle jag gifta mig om det var så att det skulle göras igen…
  Härliga foton från din dag vid vackra storforsen.
  Om det nu inte är ord i bilderna så skapar de ord i huvudet på mig när jag ser dem.
  Gillar din tolkning!

  • MargaretaG

   Jag med, men nu kommer det inte att ske då jag inte ska gifte mig fler gånger. =) Tack och kul att du gillar dem.

 4. Stare Ström

  Visst är det trevligt när man får tolka som man vill!

  svar: Jag fick också googla på vad det var för företag! Onekligen lyckad reklam för nu vet vi ju!

  • MargaretaG

   Ja, tolkningar är intressanta och individuella. Gillade också svaret jag fick när jag googlade.

  • MargaretaG

   Tack, vad glad jag blir och egentligen så älskar jag att skriva och gör det hellre än bra och nu känns det som att den lusten är tillbaka. Vi finns i olika faser i livet då annat prioriteras.

  • MargaretaG

   Jag håller inte med dig om att en bild säger mer än tusen ord, ibland kanske, men många kan den ge om i ser något i bilden. Jag tackar för att du ser och gillar mina bilder. =)

 5. Violen på Brandholmen

  En fin och generös tolkning av av temat! Vilka vackra bilder du bjuder på!

  • MargaretaG

   Tack, det blir några bilder vid varje tillfälle och då vill jag så klart dela med mig.

  • MargaretaG

   Det är det verkligen och jag har mist så många, glömmer och har svårt att hitta igen dem. Lövet, tack det är också lite mer mig.

 6. Anki

  En fantastisk tolkning som jag gillar mycket! Underbara bilder – ord känns lite onödiga 🙂
  Tack för att du delar med dig!

  • MargaretaG

   Om bilden ger dig något så är det kanske onödigt att försöka förklara =) och tack för din fina kommentar.

 7. paulamerio

  Så vackert, jag saknar ORD! Där i kapellet, vem som helst blir ju religiös i den miljön….och forsen, o spångarna o lövet ochbron, miljöer som jag alltid saknar och vill tillbaka till. En jättefin tolkning till temat! Och tack för att jag fick följa med genom dina fina foton

  • MargaretaG

   Tack vad glad jag blir att du gillar att sätta ord på bilder är inte alltid lätt men det behövs inte alltid heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *