En nyckel mer eller mindre, …

posted in: Avsändare Margareta | 22

spelar ganska stor roll för mig. Ordet nyckel och det första jag tänker på är absolut inte den där du använder för att låsa upp en fysisk dörr i ordets ”rätta” benämning. Nej, att hitta nyckeln till en människas hjärta och kärlek med sin egen nyckel, sig själv.  Det är viktigt och speciellt när det handlar om människor du ska känna samhörighet med tillsammans under förhoppningsvis många år framöver. Många av mina nycklar är vidöppna och den här nya lilla familjen som ger mig så mycket kärlek. En nyckel till något kan ge en mycket nytt och ibland kanske det är bra om de aldrig öppnas, kanske öppnas och sedan stängs för att aldrig öppnas igen.

 

Mina bilder visar olika tänk av nycklar för mig. Hjärtats nyckel till en del av min familj med numera vidöppen dörr som aldrig är låst. Umedalen, en gång ett ”sinnessjukhus” (vilket fruktansvärt ord) med gömda nycklar och numera slängda nycklar för att förhoppningsvis aldrig upprepas i vår historia. Låst med dubbla nycklar, varför men kanske för att vi inte kan hålla våra fingrar borta. Kan jag fånga en nyckel genom kameran, självklart men blir det den nyckel jag vill? En sedan länge borttappad nyckel ur det förgångna, då allt fungerade på ett helt annat sätt med öppna dörrar och vi möttes för att uträtta våra ärenden och en stunds gemenskap. Vid nödvändiga behov är det bra om vi hittar nyckeln och kan ta oss den välbehövliga stunden …

Som vanligt är jag ute och nafsar i periferin med mina tankar och reser långt för att hitta orden och tankarna kring veckans tema – Nyckel – hos Gems weekly photochallenge

Här finns säkert många olika tankar om vad ordet nyckel kan ges för bilder. Tyvärr är det en hel del jag inte kan kommentera hos då de kräver vissa inloggningar och annat som jag inte kan ställa upp på, men jag gör mina försök. Ha en fin vecka alla där ute.

Man borde verkligen använda kameran som om du imorgon skulle vara blind.

Dorothea Lange (1895-1965)

22 Responses

 1. Helen

  Jag gillar ditt inlägg och att få var en nyckel till någons hjärta är en underbar ynnest. Som nyckel får man också ett stort ansvar att vara rädd om det hjärta man låst upp. Jättefina bilder!

  • MargaretaG

   Tack och visst är det så och jag hoppas verkligen att nycklarna fortsätter vara öppna.

  • MargaretaG

   Tack och kul att du gillar mina bilder som också måste få en annorlunda formulering när ordet var nyckel.

  • MargaretaG

   Tack och även jag tänkte till lite mer angående ordet som vi verkligen kan tolka på många sätt.

  • MargaretaG

   Tack och ja det har blåst en del här under veckan och sommarvädret som var har verkligen blivit något helt annat, men idag en underbart solig höstdag.

 2. bpz3

  En väldigt annorlunda och fin tolkning av temat – raka motsatsen till min egen;-) Gillar när orden som Sanna valt ger så många nya tankar, tankar som jag själv inte ens har tänkt. Ett toppen bidrag till temat:-)

  • MargaretaG

   Funderade en del på nyckel innan jag hittade mina egna och har nu läst och sett ditt bidrag som jag gillade, den exklusiva nyckeln.

 3. bjorgnin

  Heisann, tror du fant nøkkelen til ukas innslag også som rommer så mye mer enn en hard dings som kan åpne og stenge en lås. Litt filosofisk sagt av meg, kanskje…. takk for et tankevekkende bidrag ;:OD)

 4. Ditte

  Så fint att läsa ditt inlägg. Gav mig fortsatta tankar. Du och jag är lite inne på liknande tankar och där en nyckel kan vara så mycket.

  • MargaretaG

   Har svårt ibland att hålla mig till det självklara och speciellt till ett sådant ord.

  • MargaretaG

   Tack det blir så ibland när ett ord kommer i huvudet och mycket associeras till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *