Bakelser är söta, …

posted in: Avsändare Margareta | 22

och då blir det inte helt enkelt för mig med veckans tema då bakelser är något som vi aldrig mer äter här hemma, med en nära som blev tvungen att ta bort det ur sin kost så … Själv avstår jag inte från sötsaker men bakelser har aldrig varit min grej, hellre då en god dessert eller lite godis. Tror inte ens att jag någonsin har fotat en bakelse, mat överhuvudtaget är svårt att få bra det ska ju locka smaklökarna när du ser bilden.

Att tänka utanför boxen här är också svårt då synonymer.se säger så här om ordet –  sött bakverk, bakverk, tårtbit, patisseri, gâteau. Betydelsen är ett litet sött bakverk med någon fyllning. Tja, hur ska jag då kringgå det här utan att hoppa nerför stupet och falla ordentligt?

Långsökt men om jag börjar med ordet söta så står det så här – göra söt, sockra och betydelsen är ge söt smak åt. Fungerar inte heller riktigt även om synonymer.se inte är helt fullt och fast utvecklad som jag kan känna. Men om jag böjer det till söt så kanske – sockrad, sockersöt, sötaktig, mild, läcker, färsk; sötsliskig, översöt; lite sliskig, inställsam, attraktiv, rar, vacker, fin, gullig, näpen, behaglig, ljuv, nätt, täck, skön, snygg. Ja här har jag något och sött fungerar också.

Nu känner jag att mitt hopp utanför boxen har skett väldigt långt, kanske att jag fick ett världsrekord i höga hopp men jag kör på det. Det här handlar egentligen om att jag ville försöka vara med varje vecka och då kan det bli ganska tokigt.

Tokig däremot är inte den söta person som kommit in i vår familj, alla barn är söta men hon är för oss verkligen en behaglig och ljuv liten person. En person som fyller sju till helgen och då tror jag att det vankas en och annan sötsak.

Jag har redan lagt upp ett antal bilder på fina Aurora och hon har verkligen gjort att jag nu tycker det är kul att försöka lära mig lite mer om blixtljus.
De här bilderna som inte har något med veckans temaord bakelse att göra får ändå representera mitt blogginlägg denna vecka. Bilderna är tagna en varm sommardag efter en dansuppvisning på stan. Det är också kul att få vara med och uppleva så mycket nytt med de små barnen.

Mitt blogginlägg denna vecka blir alltså inte bakelse utan söt, sött, söta lika som bakelser är och jag föredrar den här söta samtidigt som jag ibland har svårt att följa strikta reglar så länge det inte är olagligt.

Veckans tema – bakelse – hos Gems weekly photochallenge. Kika in där så ser du hur andra tolkat bakelse utan att cirkla runt ordet.

På måndag den 19e är det internationella mansdagen och till dess ska jag ha hunnit fota män, i alla fall någon man men har inte ens börjat fundera så det blir väl som vanligt några snabba på de jag har i min närhet. Nu är ju inte det heller fy eller skam.  Internationella mansdagen firas årligen den 19 november sedan 1999. Dagen avser att fokusera på pojkars och mäns hälsa, uppmärksamma mäns bidrag till samhället, förbättrade relationer samt lyfta fram positiva manliga förebilder. Detta läser jag i Wikipedia och då känns mina män ganska bra.

22 Responses

  • MargaretaG

   Tack och även jag gillar bilden till vänster, hade jag inte gjort den monokrom hade den inte gjort sig lika mycket med tanke på lite färger i bakgrunden.

 1. paulamerio

  Jag tänkte först visa mitt underbara barnbarnsbarn för hon är söt som en bakelse. Men, det blev inte så. Men jag håller helt med dig i tanken!

  • MargaretaG

   Barnbarnsbarn, så underbart det kommer jag aldrig att få uppleva, måste först få ett barnbarn =)

  • MargaretaG

   Tack och visst är hon fin att se samtidigt som bakelser är vackra och läskande på ett annat sätt men onyttiga ja – smyger ner någon mellan varven.

 2. bjorgnin

  Heisann, riktig så søte bilder av et søtt barn…. det er lov å tolke, vet du ;:OD)

  • MargaretaG

   Tack och visst är det så men ibland känns det som att jag hoppar lite högt. =)

 3. Helen

  Fantastiskt söta bilder och jag gillar din tolkning av temat! Det känns absolut passande och tolka gör man ju som man vill.

 4. BP

  Här har du verkligen tänkt ”outside the box” och fått till det klockrent! Tror nästan att du kommer bli ensam om den mycket kreativa tolkningen. Suveränt jobbat! Aurora är både söt och vacker. Älskar hennes underbart stora ögon:-)

  PS. Vi äter heller några bakverk. Eller ju, min man tar väl en morotskaka då och då, men jag har faktiskt aldrig gillat sötsaker, inte ens när jag var barn. DS.

  • MargaretaG

   Ja, det ä nog det minsta man kan säga och har ju tittat in hos alla som var före mig och inser att jag nog är ganska ensam hitintills. Jag åt inte sötsaker förrän jag träffade min sambo och sedan är jag lite fast men däremot inte för fikabröd av olika slag.

 5. Ditte

  Vilken fantastisk fin tolkning av veckans tema. Och bilderna här talar verkligen för sig själva. Så vackra och uttrycksfulla. Visst är det fantastiskt hur mycket fint man kan uppleva med barn och det vill till att ta det till sig medans det pågår. Tiden går fort.

  • MargaretaG

   Tack och barn är verkligen underbara, så glad att jag får följa med på hennes aktiviteter och glädjas med dem.

 6. "LillaSyster"

  Det är ju fritt att tolka veckans ord hos Sanna och ditt tänk utanför boxen….Me like!
  Söt som socker är hon, bilderna är bättre än på vilken bakelse som helst. Jag tycker att du gjort en mycket kreativ tolkning av veckans tema! Bra jobbat och lycka till med din fotoutmaning till den 19:e

  • MargaretaG

   Visst är det fritt men kände nog att jag spårade ur lite, men sådan är jag ibland. Tack för kommentaren och min fotoutmaning hinner jag nog inte med förrän på lördag då jag träffar min ena son så han får agera lite modell samt även sambo senare i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *