I ett vackert arboretum, …

posted in: Avsändare Margareta | 0

eller vid en krukväxt hemma? Spelar det någon roll då mina bilder ofta visar något nära där du inte ens vet vad det är min bild föreställer ­bara din egen fantasi gör tolkningen. Ljus, skuggor, mönster och former är en del av det som avgör hur bilden upplevs. Det är det abstrakta, det inte helt självklara, i enkelheten som har gjort att jag verkligen gillar den här typen av bild, fotokonst för mig. 

Varför envisas jag då med att vilja besöka olika arboretum eller andra blomstrande trädgårdar för en stunds fotograferande? Arboretum och trädgårdar har oftast öppet dagtid då solen står som högst och det i princip är omöjligt att fota och speciellt växter. Därför kan krukväxten hemma bli lika bra om inte bättre då jag själv kan skapa det ljus jag vill ha vilken tid på dygnet som helst.

Men visst är det något speciellt att gå där bland blommor och bin, det första medför det andra, insupa dofterna av alla växter, höra surret från insekterna och bara njuta av naturens alla underbara färger med den harmoni som finns på sådana platser. Det är det som är skillnaden och alltid blir det någon bild att använda trots solens starka strålar.

Nu ser jag fram mot det årliga besöket på ett arboretum nära min ö men som sagt har vädret stor betydelse för ett besök —en strålande sommardag.

 

Jag fotar med kärlek, så jag försöker göra de till konstobjekt. Men jag gör de till mig själv först och främst –  och det är viktigt.

Jacques-Henri Lartigue

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *