Sommaren är kort, …

posted in: Avsändare Margareta | 2

och det mesta regnar bort. Nja, i år stämmer nog inte Tomas Ledins gamla slängdänga in i årets sommar. Vi har en sommar som vi aldrig upplevt, inte förr men kanske får vi känna av detta även i framtiden. Klimatförändringar? Jag tror det men på grund av att jag inte kan påstå att jag har kompetensen för att ge mig in i en diskussion om det så låter jag bli. Däremot vet jag att för cirka 250 år sedan började SMHI mäta temperaturen och efter det har vi aldrig haft en sådan het och torr sommar. Regnet? Hur var det nu det ser ut, minns vi det ens och alla molnen på vår blå himmel, de små lätta molnen de som gör vår vardag en aning behagligare, har de försvunnit? Nu längtar vi till och med efter de stora tunga, de som är fyllda av vatten. Något som varit bra med hettan och torkan, vi har inte haft mygg i sommar och det väger ju upp en hel del.

Nej, jag tycker om värmen och solen och ordet lagom, ett av våra vanligaste svenska ord är inte helt fel mellan varven. Inte heller att önska att våra svenska bostäder var anpassade för alla klimat inte bara den där vita årstiden.

Fotandet har fått stå tillbaka en hel del, ligger nästan på noll denna sommar om jag tänker på ambitionerna som fanns där någonstans i maj. Men visst har några försök gjorts och trots att jag inte alltid sett hur bilden kommer att bli har ju något kommit ur kameran. För alla dessa ovan, förutom trissen, har jag inte behövt ta många steg utanför altan på ön.

Nästa vecka blir det kanske en fototur till Piteå och senare blir det Östergötland och jobb som väntar en vecka för att senare i augusti ta en fototripp till Köpenhamn med min vän Eva. Det ser jag fram mot och är så glad att ingen av oss är några personer som vill ödsla tid på att shoppa. Det blir istället mycket kamera, fotoutställning och en hel del annat fotointressant samt inte att förglömma god mat och dryck.

Resten av dagen i hettan och solen? Ut och trängas med andra shoppingsugna för att hitta middagsmaten …

För mig, fotografering är en slags observation. Det handlar om att hitta något intressant i det alldagliga. Jag har funnit att det inte har så mycket att göra med sakerna du ser, utan hur du ser dem.

-Elliot Erwitt-

2 Responses

  1. Åke

    Jo det var en sommar som heter duga… Ledins låt stämde inte denna sommar. Fantastiska bilder på djur du visar upp

    • MargaretaG

      Nej och det var skönt med tanke på förra sommaren. Tack för kommentaren om ”mina” djur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *