Samma innehåll men olika budskap, …

posted in: Avsändare Margareta | 0

och likt att vi kan klä våra tankar i ord kan vi göra det med bilder på olika sätt.

Det är ytterst sällan jag bara klickar av utan att veta vad jag vill med bilden, men sedan händer det något och tanken från början blir något helt annat. Här ser du ett resultat av ett klick med kameran som blev till ytterligare två, men som för mig ger ganska skilda budskap. Eftersom jag endast fotar i råformat så behöver mina bilder alltid framkallas på något sätt. Däremot har jag upptäckt att min Sony ger bra bilder, rent färgmässigt och i kontraster utan att ens framkallas. Kan tycka att bilderna ibland blir för färgstarka eller så beror det på skärmen för stunden. Tycker det är spännande att redigera och har svårt att förstå när människor skriver om sin bild, -inte redigerad direkt från kameran. Vad vill de ha sagt med det? För mig är det en fortsättning på en stor hobby att testa mig fram och se om det går att få fram något mer ur bilden än ursprunget. Nu är jag en hobbyfotograf utan några mer ambitioner än att förhoppningsvis utvecklas och har tillstånd att gå utanför alla regler och testa mig fram.

Ett antal av mina vänner fotar utan att någonsin göra den minsta bildredigering och gör det otroligt bra. Tänker att vi ser olika saker i bilden och hittar så skilda motiv med vårt eget bildseende -jag är imponerad av dem men lika över dem som testar sig fram, ibland får vi bra resultat och ännu fler gånger inte samma tillfredsställelse. De bilder som snabbt hamnar i papperskorgen utan tillåtelse att någonsin visa sig igen -ingen ångervecka.

Vad vill jag nu med detta inlägg? Egentligen bara lägga ut dessa tre bilder som från början var en men nu blivit tre.

Som vi alla vet är fotografering inte det minsta äkta. Det är en illusion av verkligheten med vilken vi skapar vår egen privata värld.

– Arnold Newman (1918- )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *