Sommartider, …

posted in: Avsändare Margareta | 0

blev det snabbt och tidigt och det är nu våra sommarängar fylls med blomster och förgyller våra öppna landskap. De är ljuva och känns sköra lik sommaren som vi inte riktigt vet när den kommer och inte när den lika snabbt är borta. I fjol kom den aldrig vilket självklart gör att vi har höga förväntningar i år. Här uppe i norra Sverige var vi många som sa, -Undra om snön är borta till midsommar.

Vi är nu inne i början av juni och har haft sommar redan flera veckor även om det kom ett bakslag idag, men helt ok. Det exploderade från en dag till nästa och världen blev grön efter en lång period av mycket vitt. Hos mig har det alltid varit mycket blomster i bild och sommaren är den period då jag kan lämna inneblommorna och söka efter annan växtlighet, helt underbart. Stark sol är härligt för kropp och själv men inte för kameran och mina fotostunder blir sällan då man bör fota under soliga dagar utan jag ger mig ut mitt på dagen och inser snabbt, varför lär du dig inte? Men på morgonen vill jag ta det lugnt och på kvällen vill jag  … ta det lugnt. Även om det är stärkande för själen att bege sig ut i naturen och jag glömmer tid och rum så finns det annat som lockar och måste prioriteras andra tider på dygnet. Just nu vore det ett ypperligt tillfälle, det ett underbart ljus ute, solen mellan molnen som lyser upp staden och klockan är 21:17.  Men …

Något som är viktigt är att bilden hjälper mig att se även om mina ögon inte är i bästa skick och jag inte ser speciellt bra när jag fokuserar men som tur finns manuellt och focus peaking – min stora räddare nuförtiden. Fungerar inte lika bra när det ska fotas rörliga motiv, men då får jag chansa istället och lite på kamerans autofokus -inte klockrent men helt ok.

Sommararen är också den tid på året då jag kan känna och lyssna på tystnaden och komma till ro, ingen stress eller alla kläder som ska på och av hela tiden – jag gillar verkligen inte att ha kläder, mycket kläder, och det gör såklart att man ställer sig frågan, -varför bor jag där jag bor? Den frågan ställs allt oftare och visst finns en önskan om att en dag slippa vintern och alla kläder. Nu finns det starka skäl till varför jag är kvar här och kommer så att vara förhoppningsvis länge än, min älskade mor som inte skulle kunna tänka sig att flytta med.  Därför får jag passa på att njuta av de få månader vi har sommar i Sverige och inte fundera så mycket över resten av året.

I alla fall så är njutningens tid här och vi ska ta tillvara på alla tillfällen att bara vara och leva tillsammans med våra nära och vara rädda om varandra. Som vanligt kommer mina texter efter att jag lagt upp en bild och då kommer orden som oftast inte har mycket sammanhang utan bara är en spegling av mina egna ibland lätt förvirrade tankar – fast med en viss koncentration.

Tänk så rätt hon hade och att hon också sa det jag säger rätt ofta.

Fotografering hjälper människor att se

Berenice Abbott (1898-1991)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *