Svenska flaggans dag, …

posted in: Avsändare Margareta | 0

fick status som nationaldag 1983 och salutdag 1996, från och med 2005 är den även en helgdag och infaller den på en lördag eller söndag får ett flertal kollektivanställda ta ut dagen som kompensation en annan dag under året. Varför vi firar den vet inte många men det finns ett flertal händelser som passar in på dagen, riktigt 100% kan vi inte vara. Vi har inte samma klara varför vi firar som våra grannländer, men alltid bra med något att fira så vi gör det, lite försiktigt än så länge.

Varför inte bara fira att vi lever i ett fredligt land som inte haft krig sedan … och har råd att visa varandra kärlek utan anledning och det gör vi gärna genom olika kärlekssymboler på allmänna platser – fortsätt med det.

Det finns en kärlekssymbol som jag aldrig förstått varför den finns där den finns, på utedassen. Ett hjärta på varje utedass, hur länge har vi haft det och varför? Får inte ihop den symboliken även om det heter ”finns det hjärterum så finns det stjärterum”. Vad kom först ordspråket eller hjärtat på utedasset? Kanske något för Fredrik Lindström att förklara. Lär inte få svar på det här och nu men om någon läser detta och har ett svar, skriv och berätta för mig i kommentarer.

Vi har också ett hjärta på vårt utedass i stugan, som numera bara står där och lyser röd i skogen där solen och träden skapar vackra skuggkombinationer på det åldrade träet och där får den fortsätta att stå med hjärtat som ingen vet varför ungefär som med vår nationaldag.

För mig är fotografi en konst av betraktelse. Den går ut på att finna något intressant på en i övrigt vanlig plats. Jag har märkt att det har lite att göra med sakerna du ser men allt att göra med hur du ser dem.

Elliott Erwitt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *