Stark, …

posted in: Avsändare Margareta | 22

i armarna är något jag ofta känner att saknas hos mig och speciellt när det blivit långa stunder vid datorn. Då utför jag inte ens något fysiskt tungt utan det är det monotona rörelserna som ger mig svaghet. Att gå på gym för att bli stark och få stora biceps har olika betydelser för olika människor och jag är glad att min sambo klarade av att visa sin armstyrka när jag skulle träna på rörelsefoto under en utbildning jag gick för några år sedan. Grodan som hoppar runt hela livet måste ha starka armar och inte verkar hen ha ont i axlar och armar trots att det känns som ganska enahanda rörelser. I höstas var jag på en legoutställning i Linköping och där fick jag se att även en legoman kan behöver armstyrka för att visa upp sitt inre.

Ordet stark gav mig många tankar om hur det går att bildsätta och det hade verkligen kunnat bli ett riktigt galleri av ordets olika betydelser. Men idag är jag trött och slö, med andra ord allt annat är stark känner jag mig. Snart ska jag iväg på ett intressant möte där bild möter dikt – spännande.

Veckans tema – stark – hos Gems weekly photochallenge. Kika in där så ser du hur andra tolkat ordet, själv gör jag det senare i veckan.

22 Responses

  • MargaretaG

   Tack och vårt möte var kul och spännande med en fortsättning som följd

  • MargaretaG

   Ja, det var otroligt mycket häftig legokonst där men kommer inte ihåg vad legomannen symboliserade så jag har gjort en egen tolkning.

 1. Anki

  Härligt bidrag till veckans tema – snyggt illustrerat med din fina bilder. Den första med sågen är verkligen ett riktigt styrkeprov – bra jobbat både av dig och din sambo 🙂

  • MargaretaG

   Tack och gillar själv bilden med sågen då jag var ”överlycklig” att jag fattat.

 2. paulamerio

  Så finurliga illustrationer till ordet stark! Inte var du då varken slö eller slapp, jag gjorde temat mycket enklare för mig. Legomannen var häftig!

  • MargaretaG

   Tack, kände mig sådan men bra att det kanske inte märks för mycket.

 3. Helen

  Den första bilden är väldigt bra, så bra att du har en sambo som kan bistå när det ska fotograferas. Grodan är också vacker där den glänser som av guld. Jag misstänker att grodan också har rätt starka ben som klarar att göra så långa och många hopp i livet. Jättebra inlägg till temat!

  • MargaretaG

   Tack, ja stark och envis samt snäll som ställer upp på mina idéer. Grodorna i stugan har en viss betydelse för mig sedan ett antal år tillbaka, min grodprins och denna kändes som gammelfarfar.

 4. Beppan

  Snygg knorr på din lösning av veckans tema! Fina bilder…..
  Vilket fantastiskt Legobygge!
  Lät intressant det där möte där bild möter dikt.

  • MargaretaG

   Tack och legoutställningen var helt fantastisk och vi behövde inte skämmas att vi var utan barn. =) Det var ett intressant möte som också leder till en spännande fortsättning, svårt men kul.

 5. bpz3

  Ett annorlunda bidrag till temat som jag gillar skarpt.
  Har heller ingen armstyrka och har aldrig haft heller. Bättre styrka i benen dock;-)
  Min favobild blir nog legomannen. Ett annorlunda och riktigt fyndigt ”konstverk” och bidrag till ”stark”.
  Att vara slö är underbar! Då kan man samla kraft och styrka att gå på intressanta möten på kvällen;-)

  • MargaretaG

   Tack äntligen någon som håller med mig, slöhet ger en lite dåligt samvete men det blir bättre med åren.

 6. "LillaSyster"

  Jag är stark i armarna – använder dem varje dag till att försörja mig. Nu använder jag ju inte bara armarna utan hela kroppen och så har jag ju så klart teknik. 12 år som massör ger muskler, och så tränar jag så klart en del. Men jag kan säga att det kändes i söndags eftermiddag för då hade jag haft framme fogsvansen…. tog ner några träd. några var egentligen lite för stora för fogsvans – men är man stark och envis så går det =) Fin tolkning du gjort!

  • MargaretaG

   Att vara massör kan nog vara ganska jobbigt och förstår att det behövs riktig styrka. Fälla träd, jag har staplat vet idag och tyckte att det gav mig tillräckligt med motion.

 7. Ditte

  En stark kropp över huvud taget vore önskvärt. Själv är jag ganska stark i armar och ben men har missat att fortsätta träna ryggen. Har numer ont i den. Hoppades väl att den skulle komma med av bara farten. Men icke.
  Din bildserie är jättefin och jag fastnad för grodan som dagens favorit.
  Kanske blir du piggare efter kvällens möte där dikt och bild möts-
  Trevlig kväll.

  • MargaretaG

   Visst skulle jag också önska att vara stark, mer ork men har en känsla att som pappersvändare är jag inte ensam. Vi har ofta suttit fel, suttit för länge och så vidare.

 8. Violen på Brandholmen

  Starka armar är något jag önskar mig men efter två överarmsfrakturer är det inte så mycket att hoppas på. Det är en skön bildserie du bjuder på, kan inte välja någon favorit för alla bilderna säger så mycket!
  Hoppas du fick en bra kväll och piggnade till lite!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *