Vyerna i mitt närområde, …

posted in: Avsändare Margareta | 24

är helt okej. Vi behöver inte alltid åka långt för att njuta av utsikten men visst är det trevligt att se något annat ibland. Absolut storslaget och underbart är landskapet på den vackra ön La Gomera, här med yngsta sonen när han var nere och jobbade i Spanien några månader. I fjol hade vi spanska gäster under några veckor och de var lika imponerad av vårt landskap som vi är av deras, allt blir exotiskt och spännande när vi möter det nya.

Kemi hamn i Finland är ett ganska ofta besökt utflyktsmål för oss, bara för att strosa runt där ta en fika och njuta av miljön. En del av forten i Boden har blivit mer tillgängliga för allmänheten och där finns det en hel del spännande att fota och från Rödbergsfortet har du även en fantastisk utsikt över Boden.
I somras besökte jag en god vän och hennes far har förvärvat min fars föräldrahem, att stå där och se över ängarna jag som barn lekte gav en fin känsla.
Storforsen är nog ett måste för de turister som gör ett uppehåll i Norrbotten och även för mig boende i länet är Storforsen något som besöks ett antal gånger per år, oavsett årstid är den värd sitt besök.
Kukkolaforsen är för mig numera nästan som hemma (med stuga i trakterna) och då gäller det att med kameran försöka hitta vyerna genom nya perspektiv. En hösthamn i Luleå som jag inte besökt tidigare, ja de finns och känns som att de kan vara ganska många. Brändöhamn är också en plats i Luleå som jag ibland kan känna är fotad ur alla vinklar och vrår – de mesta har jag sett men kan ändå inte låta bli på våra rundturer i kommunen. Det är vackert med dessa gamla sjöbodar och många har sett sina bästa dagar, kanske det som är charmen.

En hel del vyer blev det trots att landskapsfotografi inte är min grej men visst blir det en och annan bild och ordet vy blev kort och en vy över landskapet. Veckans tema – vy – hos Gems weekly photochallenge. Kika in där så ser du hur andra tolkat ordet.

24 Responses

 1. Ama de casa

  Vilka fantastiska vyer! Härlig blandning också – fin tolkning! 🙂

  Storforsen har jag bara besökt en gång trots att jag inte är uppvuxen så långt därifrån (nåja, för en norrlänning är avståndet mellan Skellefteå och Storforsen lite av nästgårds 😉 ). Fantastiskt fint där!
  🙂

  • MargaretaG

   Tack och visst är det nästgårds – jag bor ju i Luleå och tycker att det inte är något avstånd. =)

  • MargaretaG

   Ja men jag som norrbottning fascineras ju varje gång resan bär söderut över de vackra landskapen där.

 2. paulamerio

  Du är en fantastisk fotograf med den rätta blicken, mycket njutningsbara vyer!

  • MargaretaG

   Tack för den fina kommentaren, glad blir jag då bild verkligen är ett stort intresse.

 3. Beppan

  Du kan det där med landskapsfoto – också! Härliga vyer från idel kända platser.
  Även ön i södern. Kul att vara turist i eget landskap. Man upptäcker pärlorna på nytt!

  • MargaretaG

   Tack, nja men någon helt okej blir det och förstår att du känner igen alla och vi kan hitta mycket nytt genom kameran.

 4. Helen

  Så många vackra vyer du bjuder på! Min favorit är nog båthuset, jag gillar den sneda, slitna looken. Ser ut ungefär som jag känner mig just nu :-).

  • MargaretaG

   Ja det är vackert och Brändöhamn är absolut ett utflyktsmål som jag gillar.

 5. Ditte

  En härlig tolkning som också innebar en resa i sig. Jättefina bilder- vykort. Några platser känner jag igen och har besök och andra var nya. Favoriter blev nog bild nr 6 och 8.

  • MargaretaG

   Tack och har förstått att du rest en hel del och säkert även här uppe i norr, kul.

 6. bpz3

  Alltså här har du skapat åtta helt suveräna VYkort måste jag säga. Å du har så rätt, vyer från olika länder/landsdelar är exotiska. Så för mig som nollåtta är liksom alla dina bilder, just det – exotiska. Favon får bli cementblandaren (helt i min smak), forsen (såklart) och sjöbodarna (för att den ena är sned;-) )
  Åtta toppen bidrag till temat:-)

  • MargaretaG

   Tack och jag kommer ihåg att du aldrig varit norr om Umeå =) Vykort, ja men ingen skickar väl sådana idag har jag en känsla av. Men vi kan ju njuta av vyerna på Internet och se allt det vackra som finns.

 7. Violen på Brandholmen

  Så vackert det är i ditt närområde! Skönt att ha naturen nära till hands!

  • MargaretaG

   VI bor ju i ett vackert land och även om jag bor i stan med utsikt över … ingen natur i alla fall så finns den där inte alltför långt borta.

  • MargaretaG

   Visst är det vackert och min vecka har varit helt okej, hoppas att din varit fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *