Tankar om mig själv, …

och vem är kvinnan på bilden? Inte helt enkelt men nu har jag koncentrerat mig på livet med kameran, runt och kring den. Ett självporträtt men utan mig i bild  samtidigt som jag i högsta grad är närvarande i bilderna. Varför ger jag dessa bilder med tankar över vem denna människa är? Vad vill jag ha sagt med dem? Fundera över det och ge gärna ett svar i kommentarerna.

Mitt liv utanför kameran kan ibland också påminna om dessa bilder och det är en av anledningarna till att det återigen varit tyst här på ”bloggen”, trots att jag verkligen tycker om att skriva och skriva mycket, hellre än bra. Mina tankar forsar ur mig och blir till text utan att jag riktigt hinner med, därför blir det lite fel och orden hamnar i fel ordning tillsammans med allt annat sådant som en icke professionell skribent gör. Men jag brinner verkligen för skrivandet och bilden, önskar att få utlopp för detta ännu mer. Just nu går det inte skylla på att inte ha tid, för det har jag. Det är andra saker som prioriteras och nu har det varit helger med allt vad det innebär och det tar tid, tid som ska njutas med nära och alla som betyder extra mycket för oss. Jag har skrivit det förr men i år känns det som att kameran måste fram än mer då vi i vår fotogrupp har en del utmaningar att ta tag i, visserligen har vi tid på oss men tiden går fort och helt plötsligt är vi framme vid deadline.

Att försöka kombinera två teman kan också vara en svår uppgift, samtidigt som det också kan bli en sporre och inspiration. Det har jag i alla fall lyckats med här och då blir det nytagna foton, under aktuell vecka. I veckans tema och årets första– tankar– hos Gems weekly photochallenge. Kika in där så hittar du fler tankar hos de andra deltagarna. Sedan har jag ”hoppat” på ett annat veckotema som jag fick på mailen av en vän tidigare i veckan, där han gav förslag att fotoklubben skulle vara med under året. Jag ”lånade” det, översatte det till svenska och förenklade det under vissa veckor. I vår tjejgrupp är det ofta tiden som gör att vi inte hinner allt, speciellt under den här perioden då det är mörkt en stor del av dygnet även om vi nu kan känna att ljuset är på väg tillbaka.

Hoppade i alla fall på detta (har en förmåga att göra det med allt som verkar intressant och kul) och i veckan var det – Självporträtt, ta en bild som berättar vem du är, utan att verkligen visa ditt ansikte. De som känner mig IRL förstår nog vad jag vill ha sagt genom båda mina bilder. Vi hade något liknande före jul i fotogruppen så det blev ju lite bild på bild här men min fantasi sträckte sig inte längre.

Nu är klockan 10:36 och det är dags för mig att göra i ordning frukost, eller blir det kanske frunch den här tiden. Nu är det i alla fall nytt år 2019 och nya förväntningar, varför är det så? Dagarna förändras ju inte och vi gör nog inte det heller.

14 Responses

 1. Helen

  Intressant inlägg som gav mig en del att tänka på. Jag hoppas de tankar du har om skrivandet inte ska hindra dig på något sätt, jag känner igen mig i det. Jag har också svårt att få till meningsuppbyggnaden och att få till orden helt rätt och det gör att jag sällan skriver så mycket som jag tänker. Jag tycker att vi struntar i det och skriver det vi tänker på och så får det bli som det bli. Dina bilder är fantastiska och de talar också, utan skriva ord. Ibland kan en bild tala mycket bättre än ord.

 2. byblixtra

  Här var det bilder i min smak! Fotoutrustning och macrofotografering. 🙂 Å, härligt att du har tid för ditt intresse, ska bli spännande att se resultatet här på bloggen. För oss andra, med lite mindre tid för fotografering, är mobilkameran ett bra komplement då den allt som oftast är med och är lätt att ta fram.

 3. BP

  Ett typiskt ”Margareta-inlägg” skulle jag säga med för dig så karakteristiska tankar. Den vänstra bilden förstår jag helt och hållet. Det kan ju inte undgått någon att du brinner för fotografering, och det är du oerhört duktig på.
  Att kombinera två teman är alltid en utmaning. Jag gör det också ibland. Lite extra hjärngympa. Nu är det bara som så att jag inte vet vad jag tittar på i den högra bilden. Vet inte vad det är faktiskt, men det var kanske meningen – alltså att bilden ska visa kaos i hjärnan;-)

 4. bjorgnin

  Heisann, funderinger på hvem man er, er ingen dum idé. Noen ganger kan vi faktisk opptre som fremmed for oss sjøl. Var det virkelig jeg som sa det, har jeg gjort det osv… det likner ikke meg! Jo, det er meg det også! Noen ganger liker vi det ikke, andre ganger tenker vi, hm, og andre ganger er vi faktisk imponert over oss sjøl. Vi slutter aldri å overraske ens egen person! Lykke til med dagene og skriveriet og fotograferinga i 2019 ;:OD)
  PS jeg må også alltid huske på å rette opp alle ”slurvefeil” før jeg trykker på send. Det hagler som regel… DS

 5. paulamerio

  Nu har du sannerligen fått tänka till, på flera sätt. Undrar just vad jag skulle visa för selfie utan mig. Förmodligen mina djur…
  Att kombinera flera teman är finurligt, men kräver eftertanke och det har du ju lyckats med! Trevlig trettonhelg!

 6. "LillaSyster"

  Precis varför är det så ? Jag önskar dig lycka till med de båda utmaningarna – jag är säker på att du klarar dem galant. Ha en fin helg!

 7. Beppan

  Kul kombination av fotoutmaningar! Jag har ännu inte kommit till skott med fotoklubbens ”självporträtt” – men jag har tankar….

  • MargaretaG

   Det är ju kul och denna gång känns det som att det gick ganska lätt- Även nästa vecka kan det vara ”raka” spåret till en dubbel. Nu har jag gjort om den till något enkelt då vi är så olika i vår grupp. Vi börjar från början så att säga. Ska bli spännande att se din bild, meddela var du lägger upp den. Jag kommer nog på måndag för ljuset tillsammans med Malin och då kanske ni tar upp det i klubben.

 8. Ditte

  Vilka spännande tankar! Och att göra en presentation av dig utan att ha med dig själv är ju en härlig utmaning. Kan tänak mig att du har många tankar både vad gäller tillvaron i stort och smått liksom när det kommer till fotograferandet.
  När jag ser bilderna så går mina tankar åt olika håll. Men det blir en enhet. Det första fotot med kamera och de olika delarna visar på ett stort intresse. Många delar är det och dessa kan fogas ihop på olika sätt och kan bli till olika helheter. Om bild nummer två fick jag fundera längre. Här ser jag det mjuka och det lite hårdare och rakare. Olika former som i sig blir en helhet.
  Fantastiska bilder båda. Tack för att du delar med dig.

  • MargaretaG

   Tankarna är många att sedan komma till skott med alla dessa är en helt annan sak. Tror att jag ofta upprepar mig och felvänder orden, skriver som jag tänker och det är inte alltid som det blir ”rättat”. Jag är en tänkare och ibland alldeles för djup och orolig att något ska hända samtidigt som jag kan verka en aning ytlig.
   Du har rätt i att det är ett stort intresse men jag kallar mig själv också ibland för ”objektivbytarkvinnan”. Har alltid mycket med mig på mina fotoresor/utflykter, mer än jag klarar av. Sedan har jag ett stort intresse för makro med stort skärpedjup, att se något i en liten detalj – många blommor har det blivit genom åren. Även former och speciellt de raka och enkla vilket gör att jag blir lite dubbel då närkontakten i makro inte alltid ger det raka och enkla i livet. Tack för din kommentar och kul att du gillar bilderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *