En fåtölj, …

kan fylla ett flertal olika behov och ge känslostämningar av helt skilda slag.

I lördags kunde jag sitta och betrakta, det är mycket som kan hända i en fåtölj, så många inre blandade känslor. Värme, glädje, harmoni och skräck blev upplevelserna vid köksbordet med kameran. Med höger öra kunde jag även lyssna på förhoppningar, coachning, ilska och besvikelse i just den ordningen. På TV pågick nämligen hockeymatchen mellan Luleå och Färjestad som inte gick som vi önskade. Om jag bortser från den förlusten hade vi en fin kväll hos familjen CC i Boden, sämre kan man ha det.

”När du kommer på dig själv med en känsla av samband mellan dig själv och dem du fotograferar, när du skrattar och gråter med deras skratt och gråt, då märker du att du är på rätt väg.”

-Artur Fellig-

2 Responses

  1. paulamerio

    Sent om sider hittade jag min favoritfåtölj, gånger två! Nu står två röd-grön.gul-rutiga fåtöljer, stoppade och sköna i mitt vardagsrum. Min läsfåtölj är den ena, den andra min tv-fåtölj. Så fint du skriver om en möbel, men den är ju inte bara en möbel, utan en bit av livet självt!

    • MargaretaG

      Det är härligt med en favoritfåtölj och i mitt hem behövs det en ny nu då den gamla sett sitt för länge sedan, nu är det tomt. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *