En kortare utflykt, …

posted in: bild | 3

till Piteå under gårdagen. Anledningen var inte helt förvånande den här unge mannen. Han kan få oss att åka vart som helst, bara det blir bra för honom … till och med till Piteå. ;=)

*

Jag hittade ju en stol på en säljsida för retro, antikviteter mm i Norrbotten. Stolen som jag verkligen önskat mig, utan att söka, och där dök den bara upp. Jag vann budgivningen så det blev Piteå nästa.

Så snälla Coronapandemi och Covid-19 …

Jag hade själv en sådan som liten och mina barn hade hos mormor … sedan vet jag inte var den tog vägen men så glad att jag hittade denna. Visst är den läcker och så användningsbar.

Behövde en ny stol – nostalgi

*

Efter att stolen hämtats kändes det inte som att vi hade fått nog av Piteå men vart skulle vi åka – det slutade i alla fall med det säkra kortet, Öjeby kyrkstad. Själv är jag uppvuxen i ett världsarv (var inte det under min uppväxt) med Sveriges största kyrkstad, även om jag kallar den kyrkby. I alla fall tog vi en ganska snabb arktitekturtur runt i denna kulturhistoria. Vill du läsa mer om två kyrkstäder i Norrbotten så hittar du det här – Världsarvet Gammelstad och Öjeby kyrkstad

Här skulle jag kunna gå runt en hel dag och fundera ut nya bilder genom nya perspektiv och bara ta det lugnt. Så det hoppas jag nu att vi fototjejer kan göra under året. Inte aktuellt nu då det skulle innebära, ingen samåkning och kan kännas lite tråkigt förutom dumt. Så vi avvaktar till hösten och ser vad som händer.

Så snälla Coronapandemi och Covid-19 …

I Öjeby kyrkstad kan du hitta mycket nytt av det gamla, mycket spännande för ögonen genom kameralinsen.
Kom ihåg att klicka på bilderna för att se hela och genom hela galleriet.

*

Trots att dagarna är ganska enahanda så känns det som att tiden rusar fortare än någonsin, går inte riktigt ihop för mig men så är det. Imorgon måste uppstigningen ske betydligt tidigare än de senaste veckorna, ska vara i Boden och sköta Ted utomhus på avstånd, hur nu det ska gå, ungefär en timme då sonen ska på ett möte och jag tyckte väl det var onödigt att ta med honom – smart drag av mig =)

*

För att klara av livet behövs ibland en paus från densamma. En dag utan tankar, önskar gå in i ett tomt rum där hjärnan stannar utanför.

-Okänd-

3 Responses

 1. MargaretaG

  Ja, sötast i världen tillsammans med sin storasyster Aurora. Jag har tur där min svärdotter älskar färg lika mycket som jag gör -har blir det inte mycket grått. =) Stolen är till Ted och ska finnas hemma hos oss, men ganska avis är de nog. Vad kul att läsa och världen är som sagt liten.

 2. BP

  Ted är verkligen söt! Å vilka färgglada kläder han har på sig. Riktigt läckert
  En sådan barnstol med bord har jag faktiskt aldrig sett. Antar att den är till Ted och att hans föräldrar uppskattar presenten. Mattan stolen står på gillas också skarpt:-)
  Öjeby kyrkstad känner jag faktiskt igen. Inte att jag varit där, men min chef som är en Wikipedian la upp en massa bilder från Öjeby på Wiki för många år sedan. Om jag inte minns fel fick han Wikis utmärkelse ”månades fotograf” för sina foton då.
  Håller med dig att tiden går otroligt fort just nu. Inte mig emot, för ju snabbare tiden går fortare blir vi förhoppningsvis av med Corona…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *