När det inte händer speciellt mycket, …

posted in: bild | 4

och fantasin inte riktigt sitter där den ska, vad ska jag då skriva om förutom det som hela tiden finns i mitt huvud -covid-19.

Tulpaner, tulpaner och mera tulpaner. Vårens blomma enligt många men då våren inte kommit hit, enligt mig, kan jag njuta av tulpanerna då och känna doften av vår? Ja, jag kan njuta men någon större doft känner jag inte från dem -har aldrig gjort.

Ofta när jag köper tulpaner, ja jag får köpa dem själv, är det i syfte att fota men numera hinner de vissna och så var den stunden med nära fotande i tulpanerna borta. Men inte denna gång, jag hann och hade frångått standardtulpanen då jag hittade en variation av modeller (arter/sorter heter det kanske). Den andra bilden kan kännas lite Corona, -jag vill så gärna ta på dig, hålla om dig men vågar inte riktigt komma så nära.

Vi påminns om det hela tiden. är det inte i bild så kanske det dyker upp en broschyr i brevlådan med påminnelser. Idag kom det en sådan, som jag ser är ett samarbete mellan tre aktörer i länet (något positivt i allt elände, samarbete), Regionen, Länsstyrelsen och Stiftet. Åt Stiftet har jag haft ett konsultuppdrag under många år och har stor tilltro till dem, kul att de får vara med.

En hälsoguide med flera riktlinjer och vad vi bör tänka på, i alla fall om 70-strecket har passerats (inte än) eller en riskgrupp (jag kanske till viss del men sambo absolut) . Det finns telefonnummer att ringa om jag är ledsen eller bara behöver prata med någon. Vem behöver inte prata i dessa tider eller är ledsen över situationen vi befinner oss i? Sedan finns det andra viktiga nummer för personer som kanske befinner sig i värre omständigheter på grund av för mycket ”ledighet” i nära relationer och andra problem som kan uppstå. Det är ungefär som på semestern när människor får för mycket ledig tid tillsammans, men nu är den påtvingad.

Genom fönstret kan jag se att det ser ut som ett riktigt Coronaväder igen, grått, blött och trist. Ungefär som det sett ut hela helgen. Det är tur att jag har några gröna växter som tar bort en del av min utsikt.

Vad har jag mer gjort idag? Jag har skickat in min deklaration, i sista stund som alltid. Jag har pratat i telefonen, jag har fått plingande ljud på WhatsUp med bilder på Ted. Vilket härligt spännande liv man lever just nu, men vänta det plingade i telefonen … en film på Ted -yes nu är dagen räddad igen.

Valborgsmässoafton firade vi i alla fall så här, sambo fick skjuta barnvagn (spermatrunk, som han kallar det) och Ted visade lite blygsamhet. En promenadtur i Boden med omnejd, vi för nöja oss med detta just nu. Så jag avslutar väl med det vanligaste motivet just nu och denna gång är det jag själv som tagit bilderna

*

Hej och hej, det gick ju bra det här.

4 Responses

 1. paulamerio

  Ja det är inte lätt i dessa tider, jag klarar mig riktigt bra, märker att jag är ganska introvert egentligen eller med ålderns rätt, jag klarar mig bra med ytliga kontakter utomhus och sedan kontakt via telefon o dator. Men jag har väninnor som mår riktigt uselt, som inte klarar av ensamheten. Som är vana att sätta sig i bilen, åka till närmaste stad, shoppa, fika, gå på loppis, träffa väninnor, allt det är nu borta, förbjudet, för de är i riskzonen. Jag törs inte sätta mig i samma bil, jag är inte rädd för egen del men tänk om jag smittar dem som är betydligt äldre än jag. Barn, dottern är mer än vuxen, barnbarnen mer än vuxna, men, i september väntar jag två barnbarnsbarn i familjen. Tänk om jag inte får åka till Falun och Stockholm för att snusa bebis. Tanken gör mig bedrövad.Vi får hoppas på det bästa…för framtiden

  • MargaretaG

   Ja, det är de små som göra att jag inte mår helt bra, att inte få ta och hålla om dem. Hade det inte varit för dem hade vi klarat oss bra – avstånd för övrigt är inte något problem för mig. Sambo har underliggande sjukdomar som gör att han är i riskgrupp.
   Kul att du hittade hit ska kika in hos dig.

 2. BP

  Ja, ja det där med tulpaner. Vet ju att fotonördar älskar vissna och halvvissna tulpaner. Själv har jag aldrig sett poängen där. Blommorna ska vara fräscha och krispiga. Dessutom luktar vattnet det står i så fruktansvärt illa – enligt mig alltså.
  Vårkänslor har vi nollåttor jag haft från och till, mest från. Men igår var det fint. Idag var det åska och ösregn. Aprilväder i maj, inte alls ovanligt.
  Är inte lika drabbat mentalt av coronaeländet, men så har jag ju varken barn eller barnbarn, vilket just nu faktiskt underlättar – tror jag.
  Bilden på Ted är en höjdare:-)

  • MargaretaG

   Visst kan det vara så och jag kan tycka att vissna tulpaner också kan ha sin charm, beroende på bilden men de här var färska och lite eljest att fota. Förstår att alla inte är lika påverkade som mig och har väl också att göra med den person vi är och hur barnen saknas i våra liv just nu. Allt annat går väl att finna sig i, än så länge då vi inte har sådana restriktioner som i andra länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *