Infrastrukturavgift, …

posted in: bild | 0

från Transportstyrelsen dyker upp lite då och då när man passerat någon nybyggd bro, väg eller tunnel för att finansiera det nya bygget. En kamera är uppsatt för att fota bilens registreringsnummer och sedan skicka räkningen till ägaren. Bra så långt, men …

Matematik var ett av de ämnen jag hade ganska lätt för en gång i tiden och fortfarande känns de elementära enkelt. Men funderar och inser att jag har missat något när jag tänker på ovanstående räkningar och hur de kan finansiera det nybyggda.

I somras när vi vid två tillfällen passerade Sundsvallsbron kom det två räkningar, de betalades. Sedan kom det ytterligare en och sambo betalade även den, var inte säker på om han betalat och kollade inte, 9 kronor handlade det om. Igår kom det ett nytt brev med en text om en återbetalning på 9 kronor, han hade alltså betalat dubbelt. Så långt är allt bra. Men jag får inte ihop det.

Transportstyrelsen har haft en utgift på följande för en intäkt på 18 kronor:
4 brevporton á 12,00 kronor (vet inte om s.k. B-post existerar ännu)
4 fönsterkuvert
4 utskrifter på A4, papper av bättre kvalitet
Ett samarbete med banken för att återbetala, en bank gör inget gratis
Personal för arbetet
Uppställda kameror, kan inte vara gratis de heller
Programvaror som färdigställer.
Listan kan göras längre för jag har garanterat missat något.

Om jag räknar intäkterna minus kostnaderna, blir det då ett plusresultat? Nej, för mig är det ett mycket stort underskott. Min fråga till alla kloka där ute, var finns finansieringen i detta?

Kan ha en dag med för mycket tid över, när hjärnan sätter igång på sådana här detaljer. Ja jag vet att det inte är ovan nämnda bro -hittade inte mina bilder på den.

*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *