Nytt, …

posted in: Avsändare Margareta | 20

vad är det? Något nytt för mig eller som många gjorde under fredagens svarta dag gick och köpte sig något nytt bara för att de trodde att de kommer billigt undan. Så är det ju inte, vilken dag som helst kan du handla för samma pris som under denna dag. Vi överöses av ”endast idag” och superreor hela tiden, via mail, sms och smygreklamen som kommer med morgontidningen trots att vi har ”ingen reklam” vid vårt brevinkast. Det jag upptäckte var att vår morgontidning innehåll flera gånger så många sidor än normalt, inte den där tunna, som blivit lättare och lättare med tiden. Vad var orsaken? Självklart -den svarta dagen vill att vi ska konsumera mer och mer samtidigt som vi på nästa sida i tidningen kan läsa hur nära det faktiskt är att våra naturresurser tar slut. Något jag har reagerat starkt över är valen som hittades med 6 kg plast i magen! En sådan artikel gör att åtminstone jag känner att det är verklighet och inte något som någon person hittat på, så skrämmande.

Nu är inte jag den bästa miljömedvetna men något som jag aldrig tror mig ha gjort är att ha lämnat skräp efter mig i varken natur eller stadsmiljö. Medveten kanske men att gå från det till handling är inte alltid det enklaste och nu tänker jag mycket på bilkörning och flyget -det får komma men ibland fungerar det inte utan bil här uppe där jag bor och en flytt är inte aktuellt just nu.

Något nytt konsumerat hos mig är ”leksakerna” jag köpt till min externa blixt, något som heter ”MagMood” och kommer att bli superkul att testa framöver. Här har jag lekt med äpplet som modell och ljuset ur olika vinklar samt med lite raster och ett rött filter. Blixten har mest legat oanvänd trots att jag vet att den är bra vid de flesta fotograferingar om du behärskar den, vilket jag inte riktigt gör. Förhoppningsvis kommer detta nya att ge mig mer inspiration till nya motiv, mycket stilleben kan det bli =)

Veckans tema – nytt – hos Gems weekly photochallenge. Kika in där så hittar du allt nytt hos andra deltagare. Ska försöka hinna kika in hos någon men har fotomöte ikväll så naturligt vore om jag försökte förbereda lite, men det är så mycket annat som prioriteras före just nu.

Ps. Äpplet är också nytt …

20 Responses

 1. Ama de casa

  Vilka jätteläckra bilder! Blixt behärskar jag inte alls och använder den ytterst sällan. Å andra sidan har jag väldigt många suddiga bilder… 😉

  Köphysterin promenerar på mina nerver! Blir tokig över alla dessa nya ”köpdagar”” som ploppar upp och som ofta sträcker sig en vecka. Minst! Vägrar ge mig ut och handla dessa dagar (om det inte är tomt i kylen, då blir det en brasklapp med ”Därtill var jag nödd och tvungen”… 😉 )

  • MargaretaG

   Jag är inte heller någon fena på blixten men experimenterar och ibland händer det. Nej, köpdagar går jag inte på efter ett misstag för några år sedan men då var vi nog inte riktigt medvetna om vad de där svarta dagarna var för något. Mat måste ju vara tillåtet och maten är tyvärr inte på topplistan över det som reas.

 2. kajsalisasblogg

  Ha ha köpte absolut ingenting den fredagen. Jätteläckra bilder du fått fram med extern blixt. Kul att kunna flytt runt skuggor på det viset.

 3. paulamerio

  Jag blev rent ut sagt förb___ad när jag läste att man ökat inköpen på black friday med 1 miljard, smaka på det! Alltså är folk precis så korkade som man befarade! Jag har flytt staden för landet för att slippa reta mig på all överkonsumtion. Men nytt till kameran, det är ju faktiskt innovativt. Beklagar att jag själv inte behärskar teknik så bra, så nya teknikprylar är bara att glömma. Äpplet blev häftigt, fast inte mer aptitligt, hihi Trevlig första advent!

  • MargaretaG

   Visst är det irriterande samtidig som jag kan förstå att när ekonomin tryter så är det lätt att hänga med och tro att man kommer billigt undan för något som man kanske i alla fall tänkt köpa, däremot köpa för köpandets skulle kan jag inte förstå. Härligt att fly staden och få en fin miljö.

 4. Helen

  Så otroligt coola bilder!! Jag blir allt lite avundsjuk på din blixt och detta nya tillbehör som jag aldrig hört talas om.

  • MargaretaG

   Tack och googla lite och sedan slår du till. Jag har gjort lite reklam för detta och sett att någon vän på FB inhandlat =)

  • MargaretaG

   Tack och hoppas att du hittade och själv blev inspirerad till att kanske … =)

 5. Ditte

  Instämmer helt i dina tankar om konsumtion bara för att..Vad är det som driver människor till denna köp, slit och slänghysterin. INte blir folk lyckligare i hjärtat för ett inköp som egentligen inte alls behövs och bara för att butiken vill att du ska handla.
  Så spännande med ditt ditt nya kameratillbehör. Och detta hade du nog köpt helt oavsett dag. Fastnade extra för den första bilden men alla tre är läckra. Hoppas på att få se fler bilder där du använder detta verktyg.
  En jättefin tolkning av veckans tema.
  Ha det gott!

  • MargaretaG

   Tack och dessa köpte jag inte den dagen men visst ett mail och en rabattkod … =)

 6. BP

  Bilderna är otroligt snygga, värda en utställning faktiskt, eller åtminstone en inramning, speciellt den första av de tre.

  Är väl inte direkt en miljöfreak heller, men precis som du håller jag mig till sunt förnuft. Att lämna skräp i naturen har jag aldrig gjort heller. Alltså har jag ”följt reglerna” långt innan allt miljötänk började ta fart. Så då har du och jag gjort vårt bästa.

  Såg också reportaget om valen. Höll på att spy.

  Black Friday och idag Cyber Monday – börjar bli lika spyfärdig över dessa jippon som över allt plast som hamnar på totalt fel ställen.

  PS. MagMood står väl för ”Magic Mood” eller;-) DS.

  • MargaretaG

   Tack, i alla fall ett julkort får det bli. Vad MagMod står för vet jag inte men kan ju hoppas att du har rätt och de ger mig det. =)

 7. bjorgnin

  Heisann, det skal bli spennende å se hvordan du kan bruke ditt nye leketøy i tida framover, lykke til med kreativiteten!

  • MargaretaG

   Ja, jag ser själv också fram mot det bara lite tid ges och framförallt idéer.

 8. Violen på Brandholmen

  Wow, så snygga bilder! Du kommer att få många roliga stunder med din nya ”leksak”! Grattis till den!

  • MargaretaG

   Tack och ja jag hoppas verkligen att stunderna blir fler. Tyvärr så råkade jag ta sönder min ena blixt men som tur är kan jag skicka in och få den lagad. Typiskt när den äntligen kommer till användning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *