Vajar för vinden, …

och vi ser den allt som oftast när vi åker längs gränsen mellan Sverige och Finland. Den tornedalska flaggan. Genom mitt kontorsfönster här hemma kan jag se den skånska flaggan och från min balkong ser jag den svenska. Vi gillar att visa vem vi är och var vi kommer från. En bit längre bort kan jag skymta en flagga som symboliserar vår stads stora intresse, hockey. Luleå hockeys flagga ser vi ofta speciellt en viss tid på året, till och med de lokala bussarna kör med dem vajande för vinden.

Mina enda flaggor är nog de jag ibland brukar ha på servetter en viss dag på året. Fast igår fick Ted en reklamflagga när vi gick runt i södra hamn och kollade in aktiviteterna på skärgårdsdagen.

Ska kanske skaffa oss en flagga, men vilken? Min sambo är 100% tornedaling -en finsk mor och en svensk far och båda från Tornedalen. Själv är jag till hälften tornedaling (vet inte om det samiska räknas som tornedalskt) och resten ursvensk, eller kanske inte. När jag tittat lite på mitt dna så hittar jag verkligen en salig blandning och det känns spännande, att inte riktigt veta.

Ps. Färgerna på tornedalens flagga är hämtade från Sveriges och Finlands flaggor. Färgerna representerar också ”den klargula solen”, ”den vintervita nejden” och ”den sommarblå himlen” (dem ”man inte kan dela”).
Tornedalsflaggans dag infaller den 15 juli.

(info.om flaggan är hämtat från wikipedia)

*

338 Vajar för vinden– 21 av 183 2024
Mina egna teman hittar du här – Egna teman
Min utmaning hittar du här – Fotoutmaningen 2024
Du hittar fler deltagare på hemsidan hos 365 foton 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *